Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Ha! Svensk mand var så spritstiv, at politiet troede, han var dansker

29-årig svensk spritbilist talte så meget i tåger, at det svenske politi troede, at han var dansker

Skal man grine eller græde, når svensk politi automatisk antager, at en uforståelig fuld mand er dansk?

Det siger måske lidt om nabolandets syn på dansk alkoholkultur, men ikke desto mindre bliver artikler om en speciel situation i svenske Trollhättebo lige nu delt med grinende emojis på de sociale medier.

Historien, som den svenske avis Ttela har, omhandler en 29-årig mand fra Trollhättebo, som er idømt en måneds fængsel efter en heftig omgang spritbilisme, brud på våbeloven og at stikke af fra et ulykkessted i januar.

Manden havde med en ven drukket en særlig blanding af rom, cognac og brændevin blandet med vand. Det eneste, han husker fra den aften, er, at han ryddede sne foran sin fars hus og senere vågnede op i en celle.

Ifølge den svenske anklagemyndighed var der dog sket lidt af hvert før opholdet på Hotel Gitterly.

Den aften havde manden nemlig i høj fart braget sin bil ind i to parkerede biler. Da politiet ankom og åbnede døren, stank det voldsomt af alkohol, og på gulvet lå en næsten tom flaske vodka, mens den spritstive svensker havde en ulovlig kniv på sig.

Den 29-årige svensker var så stiv, at politiet ikke forstod et ord af det, han sagde, og derfor var de sikre på, at han kom fra Danmark. Først senere efter en solid afrusning gik det op for dem, at han var svensk.

Manden blev idømt en måneds fængsel, og så skal han betale kommune 1.400 svenske kroner for at køre ind i en vejstolpe. Derudover skal han af med 27.708 svenske kroner til ejerne af de biler, han torpederede i sin enorme brandert.

Heldigvis kom ingen til skade ved den uansvarlige spritkørsel.

dp

Publiceret 27 June 2020 11:33