Bilen på billedet har ikke noget med den konkrete historie at gøre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bilen på billedet har ikke noget med den konkrete historie at gøre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Chauffør stak af fra sin vogn midt under studenterkørsel - og det var der en rigtig god grund til

For nogen endte studenterkørslen brat, da politiet i sidste uge var rundt på Sjælland og Lolland-Falster for at tjekke studentervogne. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

Fra torsdag til søndag blev 66 studentervogne kontrolleret, og det afslørede i alt 48 forseelser, og 22 chauffører og vognmænd er blevet sigtet i sagerne.

Fire vogne fik et decideret kørselsforbud, fordi forseelserne enten var meget grove, eller fordi det simpelthen var sikkerhedsmæssigt uforsvarligt at lade vognene køre videre.

"Vi så eksempler på, at vekselladet, som studenterne står på under turen, simpelthen ikke var fastgjort korrekt, og det kan få fatale følger i forbindelse med et færdselsuheld. Der var også flere eksempler på at sidepladserne til studenterne var opbygget af paller, som ikke var fastspændt på ladet. Det kan også være livsfarligt, hvis uheldet skulle være ude. Derfor fik de kørselsforbud, og de studerende måtte enten udskyde kørslen eller vente på, at vognmanden sendte en ny studentervogn," siger leder af Tungvognscenter Øst, politikommissær Henrik Fobian.

Chauffør stak af

En chauffør fik betjentene til at spærre øjnene ekstra op, da han valgte at stikke af fra sin egen studentervogn under kontrollen. Han blev dog senere fundet, og her viste det sig, at han ikke havde kørekort til lastbil.

Det var årvågne forældre til en af studenterne, som var hurtig til at alarmere politiet, og dem sender politikommissær Henrik Fobian en stor tak.

"Det er nogle alvorlige ting, vi har set på disse kontroller, og selvom det er vigtigt for de studerende at nå rundt til alle hjem på kortest mulig tid, så skal chaufførerne og vognmændene altså overholde reglerne. Hvis chaufføren ikke får hvil, eller hvis vognen ikke er forsvarlig, så kan det koste menneskeliv. Vi forsøger at gå så lidt i vejen for de unges fest som muligt, når vi kontrollerer, men ved de grove overtrædelser, ser vi altså ingen anden udvej end at give kørselsforbud for at mindske risikoen for alvorlige uheld," siger Henrik Fobian.

jn

Publiceret 30 June 2020 13:17