Arkivfoto

Arkivfoto

Kvinder udnyttet systematisk: Sådan sugede ung mand 4,6 millioner kroner fra deres konti

Får tre års fængsel i omfattende sag om bedrageri mod ældre kvinder ved brug af phishing

En 20-årig mand skal i fængsel for at have lokket oplysninger og koder til netbank og NemId ud af mere end 100 ældre mennesker og hævet penge fra deres konti. Manden fik tirsdag sin dom ved Retten i Esbjerg, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sagen begyndte med en serie henvendelser fra borgere, som var blevet kontaktet af en "Mads Søborg" fra Nordea eller Nets. Personen ringede til især ældre kvinder i oktober sidste år.

I januar lykkedes det politiet at linke de mange anmeldelser sammen, så det gav en præcis ide om, hvor man kunne finde denne "Mads Søborg". Han blev i februar anholdt i Aarhus.

Den unge mand havde held til at få i alt 2,3 mio. kr. ud af sin indsats. Disse penge blev konfiskeret. Bankernes sikkerhedssystemer formåede at bremse yderligere 2,3 mio. kr., før han kunne nå at bringe pengene i sikkerhed.

Den 20-årige gik målrettet efter ældre kvinder - nogle gange endda langt oppe i 90’erne - og han på at få adgang til kvindernes netbank. Han har været særdeles overbevisende, og det er ikke så underligt, at mange nåede at falde for hans talegaver, oplyser politiet, som vurderer, at den 20-årige ikke har arbejdet alene.

"Når man skal bringe så mange penge i sikkerhed så hurtigt, så er det nødvendigt at have et omfattende netværk bag sig," siger specialanklager Henning Fuglsang Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 20-årige tilstod svindlen i retten, hvilket gjorde, at han hurtigt kunne få sin dom på tre års fængsel. Han forbliver fængslet indtil afsoningen kan begynde.

Den unge mand skal samtidig betale 2,1 millioner kroner i erstatning til bankerne.

jn

Publiceret 01 July 2020 10:00