Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Politipatrulje stoppede søstre i bil: Det endte vildt og voldeligt

En banal henvendelse fra politiet udviklede sig i går til vold mod betjente og i alt 10 sigtelser til to søstre på 20 og 21 år.

Det begyndte tirsdag ved 15-tiden, hvor en civilpatrulje på vej hjem til politigården i Aarhus rullede vinduet ned og sagde til en kvinde, at det var uhensigtsmæssigt, hun kørte frem, mens en anden var ved at bakke for at parkere i siden af vejen.

Bilisten svarede politikvinden i civilt, at hun skulle blande sig udenom, hvorefter betjentene aktiverede den civile politibils horn og blik. Den kvindelige betjent tog kontakt til de to kvinder i bilen og bad dem legitimere sig, mens makkeren kørte ind til politigården for at parkere bilen.

Kvindernes oplysninger passede umiddelbart ikke, så kollegaen blev kaldt retur, og de talte med de to kvinder hver for sig. De viste sig at være søstre, der havde byttet om på deres identitet - formentlig fordi føreren af bilen ikke havde noget kørekort.

Søstrene forsøgte, trods betjentenes henstillinger, undervejs at komme i kontakt med hinanden og blev mere og mere aggressive overfor betjentene. Det endte med, at den ene tog fat om halsen på den kvindelige betjent, og den anden søster sparkede ud efter begge betjente.

Der blev tilkaldt assistance, og søstrene på 20 og 21 år blev anholdt og begge sigtet for vold mod polititjenestemand, for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for at oplyse falsk id. Den 20-årige kvinde blev desuden sigtet for kørsel uden førerret, mens den 21-årige søster blev sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 01 July 2020 13:17