Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Politiet advarer bunkevis af borgere: Vi kommer og henter jer - uanset hvor og hvornår

Er du efterlyst som udeblevet fra fogedretten, så er det en rigtig god ide at få bragt dit udestående ud af verden.

Mange tusinde borgere på landsplan er efterlyste som udeblevne fra et retsmøde i fogedretten, og de opfordres nu til at få deres mellemværende med fogedretten klaret snarest muligt.

Alene i Midt- og Vestsjællands Politis kreds er mindst 550 personer i øjeblikket efterlyste, og dem kommer politiet nu med en kraftig opfordring til.

Når en person ikke dukker op trods indkaldelse til et retsmøde i fogedretten, afsiger fogedretten nemlig en kendelse om, at politiet skal finde og anholde vedkommende, indtil en fremstilling i fogedretten kan ske.

"Efterlysningen af de udeblevne fra fogedretterne betyder, at de efterlyste kan risikere at blive frihedsberøvet uanset hvor og hvornår de træffes, f.eks. ved landegrænsen eller i en færdselskontrol. Det kan måske blive ganske ubelejligt, så derfor opfordrer politiet de efterlyste til at få klaret sagen på et passende tidspunkt, inden politiet dukker op," siger politikommissær Benjamin Rasch, som leder af en forestående, målrettet aktion mod udeblevne fra fogedretterne i Midt- og Vestsjællands politikreds.

Midt- og Vestsjællands Politi har planer om i nærmeste fremtid målrettet at lede efter de personer, som ikke på eget initiativ får klaret mellemværendet i fogedretten snarest. De efterlyste kan risikere at blive opsøgt af politiet enten på bopælen, arbejdspladsen eller andre steder, hvor de måtte opholde sig, lyder advarslen.

jn

Publiceret 02 July 2020 08:58