Billedet her er fra maj måned, hvor en bilist blev målt til 137 km/t., hvor man må køre 60 km/t. Foto: Politiet

Billedet her er fra maj måned, hvor en bilist blev målt til 137 km/t., hvor man må køre 60 km/t. Foto: Politiet

Politiet raser: "Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt"

Stor stigning i vanvidsbilisme under Covid-19 i København

Coronakrisens halvtomme gader har fristet flere til såkaldt vanvidsbilisme, hvor der bliver kørt over 100 procent hurtigere end det tilladte. Halvanden gang så mange er taget i første halvdel af 2020 som i hele 2019, viser en ny opgørelse fra Københavns Politi.

"Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt at køre på den måde. Vanvidsbilisterne spiller hasard med både eget og tilfældige borgeres liv. Derfor er det noget, vi har stort fokus på i vores færdselsindsats," siger chef for Center for færdsel og trafik i Københavns Politi, Steen Søder, som kan ærgre sig over, at der alene i første halvår af 2020 allerede er sigtet 31 personer i denne type sager - mod 19 i hele 2019 - i politikredsen.

Øde gader

Den voldsomme stigning hænger sammen med, at gaderne har været mere øde de seneste måneder under nedlukningen af samfundet.

"Normalt ser vi denne type vanvidskørsel i de sene aften- og nattetimer, når gaderne der er mere øde og giver bedre plads til at køre stærkt. Det er simpelthen ikke muligt på samme måde i dagtimerne. Og under Covid-nedlukningen har trafikken været langt mindre, hvilket visse typer har brugt til at træde ekstra på speederen. I april måned tog vi f.eks. næsten fire gange så mange som i januar med mere end dobbelt så meget fart på som tilladt," siger Steen Søder, som lover at indsatsen mod vanvidsbilisme fortsætter ufortrødent.

"Vanvidsbilisterne er unge mænd i store biler, der opfører sig som om, at byens gader er en legeplads. Men det her er dødeligt alvor, og derfor fortsætter vi vores indsats for at komme det her til livs," siger han.

jn

Publiceret 04 July 2020 08:39