Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Nu skruer politiet bissen på: Vi kommer og ødelægger den gode stemning

Antallet af anmeldelser om larm og høj musik er eksploderet

Politiet har landet over set en voldsom stigning i antallet af anmeldelser af larm og høj musik, som kan relateres til, at barer, musiksteder og diskoteker for tiden er tvunget til at lukke tidligt.

På Fyn viser statistikken en fordobling i anmeldelser i perioden 1. juni til 6. juni i forhold til sidste år. I 2019 modtog man samlet 189 anmeldelser i perioden mod 357 i år.

Derfor opfordrer Fyns Politi nu til, at man udviser hensyn og snakker med sine naboer, inden man holder fest.

"Det vi ser i øjeblikket er voldsomt. Næsten 200 af de 357 anmeldelser om musik til ulempe vedrører private fester. De resterende er fra grønne områder og på gaden. At vi får så mange anmeldelser er formentligt en naturlig konsekvens af, at flere er hjemme og at bylivet lukker tidligt. Vi kan godt forstå de unge mennesker, men den voldsomme stigning i anmeldelser gør, at vi er nød til at handle på det," siger vicepolitiinspektør i Fyns Politi, Sten Sørensen.

På grønne områder må der ikke afspilles musik efter klokken 19. I øvrige områder, både offentligt og privat, kan politiet også forbyde benyttelse af højtalere, musikanlæg eller lignende, når benyttelsen antages for at være til væsentlig ulempe for de omkring boende eller forbipasserende.

"Reglerne er nu engang som de er, og de er lavet for at tage hensyn til flest muligt. Hvis der ikke bliver taget de nødvendige hensyn, kan politiet skride ind - og det har vi altså tænkt os at gøre nu. Vi vil allerhelst klare det med dialog, men vi er der nu, hvor vi kommer til at give flere bøder – og det kan jo nemt ødelægge den gode stemning," siger Sten Sørensen.

Politiet kan også konfiskere de højtalere eller soundboxe, som anvendes.

jn

Publiceret 10 July 2020 11:02