Arkivfoto.

I krig med danskerne? Udenlandsk mand gennemtæskede lyshåret dreng på toilet i shoppingcenter: Bagefter blev drengen tvunget til at kysse voldsmandens fødder

Vold med ydmygelse af offeret er kendt fra indvandrermiljøer i udlandet. Nu er der rejst tiltale i dansk sag.

Vold med ydmygelse af offeret er kendt fra indvandrermiljøer i udlandet. Nu er der rejst tiltale i en opsigtsvækkende dansk sag, skriver Ritzau. Volden er et eksempel på såkaldt 'dominansvold', som kendes fra udlandet, blandt andet Sverige.

Med et greb om halsen bliver en lyshåret dreng skubbet ind gennem en dør til en toiletbås i shoppingcentret Borgen Shopping i Sønderborg. Inde i båsen får drengen først et slag på siden af hovedet, en skalle og bliver presset helt op i hjørnet af gerningsmanden. Drengen tvinges afslutningsvis til på sine knæ at kravle ud af toiletboksen. Her skal han kysse voldsmandens fødder. I første omgang sparker voldsmanden sit offer i ansigtet, inden han til sidst - liggende på knæ - udfører den ydmygende gestus.

Forløbet fremgår i en video, som er tilgængelig flere steder på internettet, og som Ritzau har set.

Gerningsmanden er angiveligt en yngre mand med tyrkisk baggrund. Det skriver flere hjemmesider med udspring i den politiske højrefløj. På flere hjemmesider er han angivet med fuldt navn og billede.

Den formodede gerningsmands mellemøstlige ophav er i denne sag relevant, da den ydmygende behandling i blandt andet Sverige bruges af unge kriminelle indvandrere.

I en undersøgelse fra universitetet i Lund beskriver de svenske indvandrerkriminelle situationen som, at de er "i krig med svenskerne", skriver Ritzau.

Publiceret 23 July 2020 12:34