Arkivfoto.

Hun blev kun 25 år: Derfor døde hun så uretfærdigt, urimeligt og brutalt

Dødsbilist anklaget for at være påvirket af sovemedicin

Indtagelse af sovemedicin eller mangel på søvn var ifølge anklagemyndigheden årsag til, at en i dag 49-årig mand i efteråret kørte en 25-årig kvinde ihjel på Maribovej i Vesterborg på Lolland.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil derfor have manden dømt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og idømt en fængselsstraf. Det fremgår af anklageskriftet i sagen, skriver Ritzau.

Det var først på eftermiddagen den 29. november, at den dengang 48-årige mand kom kørende mod vest ad Maribovej i sin Citroën Picasso.

Her kørte han frontalt ind i en modkørende Kia Picanto, hvor en 25-årig kvinde sad bag rattet. Ifølge sagens anklageskrift var det manden, som trak for langt til venstre.

Anklagemyndigheden påstår, at manden har været under påvirkning af stoffet triazolam, som findes i sovemedicin. Og enten er det stoffet eller også er det manglen på søvn, som efter anklagemyndighedens opfattelse er skyld i ulykken.

Det bliver op til Retten i Nykøbing Falster at vurdere, hvorvidt den i dag 49-årig bilist skal dømmes i overensstemmelse med anklageskriftet. Retssagen er berammet til 6. august.

Publiceret 28 July 2020 12:57