Foto: Ritzau/Scanpix

Jesper Binzers vilde festivalminder: De kravlede over hegnet, havde samleje i vores lastbil og stjal vores udstyr

Jesper Binzer er forsanger i rockbandet D-A-D, og her deler han nogle af de vildeste festivalminder

Jesper Binzer er forsanger i rockbandet D-A-D og en af Danmarks allermest erfarne musikere, når det kommer til at spille på festivaler i Danmark og resten af verden.

Få bands har spillet så mange gange på landets største festival, Roskilde Festival, som D-A-D, og i løbet af sidste år spillede bandet - som altid - et hav af festivalkoncerter i hele landet - lige fra Samsø og Langeland til Ringsted og Viborg.

I år har coronakrisen dog betydet, at sommerens festivaler er aflyst.

Derfor giver den 54-årige Bad Craziness-stjerne her et tilbageblik på sine bedste og mest mindeværdige festivaloplevelser gennem årene:

Hvad er din yndlingsfestival?

- Af en eller anden årsag spiller vi altid fedt på Vig Festival. Scenen er høj, og man føler sig omend endnu federe. Og så er det en tilpas "tight" lille festival, så energien flyver ikke til vejrs. Den bliver.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som optrædende på en festival?

- Der var engang, hvor Stig (bassist i D-A-D, red.) fik stjålet sin romerhjelm på Roskilde Festival. Han ville være romersk centurion i lædernederdel og med kost på hovedet.

- Men i løbet af natten før koncerten var et par kravlet over hegnet til backstageområdet og ind i en af vores lastbiler, hvor de havde haft samleje og scoret den der hjelm som tegn på deres kærlighed.

- Så næste dag måtte vi på fire timer fremskaffe en ny hjelm, og alle rollespil-kontakter kom i spil. Der var utroligt meget had til det der par.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som gæst på en festival?

- Behemoth på en tysk festival. Selv i dagslys var jeg sikker på, at verden ville gå under. Det er et polsk dødsmetalband, og alt, hvad de foretager sig, opponerer mod det religiøse pres, der er i Polen.

- Det var med flammer og omvendte kors. Det var så stærkt og performancekunst, når det er allerbedst. Da de slog den allersidste tone an, tænkte jeg: "Gud, det var bare en forestilling".

Hvad er det mest nyttige, du har haft med på en festival?

- Det at levere, selv om det ikke er særlig håndgribeligt. Det mest nyttige skulle gerne være, at publikum er gået hjem med en meget mindeværdig oplevelse.

Hvad er det mest unyttige, du har haft med på en festival?

- Det må være dengang i 90'erne med læderbukser, som man altså ikke kan ånde i. Man er fanget i for stramt tøj, og man ser måske fed ud, men man kan godt se i øjnene, at det var et forkert valg.

Hvad vil du savne mest i år ved ikke at skulle optræde eller være gæst på nogen festival?

- Udviklingen i mine rutiner og i min kunst. Jeg er ikke meget for pauser, og det er også derfor, jeg laver soloplader. Det er skønt for min sjæl at holde pause, men det er ikke så skønt for min metier.

/ritzau/

Publiceret 02 August 2020 10:47