Den ene af dagens to anholdte er café-ejer i Københavnsområdet, oplyser politiet. Foto: Adobe Stock

Den ene af dagens to anholdte er café-ejer i Københavnsområdet, oplyser politiet. Foto: Adobe Stock Rawpixel.com - stock.adobe.com

To virksomhedsejere hentet af politiet: Skrev skruppelløs ansøgning om covid-19-hjælp - men blev afsløret

To personer anholdt for bedrageri med covid-19-hjælpepakker

Københavns Politi har torsdag anholdt og sigtet to virksomhedsejere, som er sigtet for at svindle med hjælpepakker i to forskellige sager.

Den ene - en 30-årig mandlig caféejer - er mistænkt for uretmæssigt at have fået udbetalt 288.000 kroner ved at ansøge om lønkompensation for tre medarbejdere samt kompensation for faste omkostninger, selv om han havde offentliggjort, at forretningen lukkede. Politiet vurderer, at medarbejderne blev fiktivt ansat.

I den anden sag er en 36-årig kvindelig virksomhedsejer mistænkt for uretmæssigt at have fået udbetalt 267.000 kroner – også fra covid-19-hjælpepakker – ved at have ansøgt om lønkompensation for fem medarbejdere, som ikke var hjemsendt. Kvinden havde ansøgt om kompensation på i alt 598.000 kroner.

Samlet set er fire adresser i Københavnsområdet blevet ransaget i forbindelse med anholdelserne.

"Det er skruppelløst at svindle med hjælpepakker skabt til nødlidende virksomheder. Det afspejler sig jo blandt andet i, at der er indført skærpede straffe for covid-19-relateret bedrageri. Derfor er vi skredet til anholdelser så hurtigt som muligt for at få sat en stopper for svindlen," siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi, Peter Reisz.

Begge anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af fredag.

jn

Publiceret 06 August 2020 13:09