Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

25 hundehvalpe er blevet aflivet

33-årig polsk mand sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven

33-årig polsk mand forsøgte ulovligt at importere hundehvalpe ved den tyske grænse med henblik på at sælge dem videre. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi stoppede onsdag formiddag en varebil med to polske statsborgere, der forsøgte at importere 25 hundehvalpe med henblik på salg. Køretøjet blev stoppet ved Frøslev Grænseovergang i forbindelse med indrejsekontrollen.

Den ene af personerne i køretøjet, en 33-årig herboende polsk mand, blev sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Politiet rekvirerede assistance fra Fødevarestyrelsen i forbindelse med håndtering af sagen.

Flere lovovertrædelser

Ifølge styrelsen havde den sigtede ikke registreret sig som hundehandler hos Fødevarestyrelsen, og hundene havde heller ikke de lovpligtige dokumenter og sundhedscertifikater. Endvidere var flere af dyrene håndteret i strid med reglerne i dyreværnsloven. Det var dermed ikke lovligt at indføre dyrene i Danmark.

Den polske mand ønskede ikke at sende hundene tilbage til Polen.

Da dyrene således ikke kunne komme lovligt ind i Danmark, ligesom de ikke kunne komme retur til Polen, blev sigtede af Fødevarestyrelsen orienteret om, at det var var ensbetydende med, at han dermed valgte at lade de 25 hvalpe aflive. Hvalpene blev herefter aflivet ved dyrlæge.

Sagen skal nu efterforskes færdig, hvorefter anklagemyndigheden skal tage stilling til straffesagens afgørelse, oplyses det i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 08 August 2020 14:20