Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

"Burde have en medalje":

Ægtepar redder tre personer fra en frygtelig død

Et ægtepar i 30'erne handlede hurtigt, da der udbrød brand i en feriebolig, hvori tre spanske mænd lå og sov

Man kan blive helt utilpas bare ved tanken om, hvad der kunne være sket, hvis ikke tre spanske mænd natten til lørdag var blevet reddet ud af den træ-hytte, som pludselig brød i brand. Derfor er det ekstra skønt, at et ægtepar handlede så hurtigt, som det gjorde. For ellers havde de tre spanske mænd lidt en frygtelig skæbne. Det er Thomas Krakau, indsatsleder hos Brand og Redning i Sønderjylland, ikke i tvivl om.

"De har gjort forskellen på liv og død. Hvis vi var kommet frem bare tre-fire minutter senere, kunne vi havde haft en bygningsbrand. Hvis ikke de havde reageret så hurtigt, så kunne det være endt med tre indbrændte," fortæller han til Jydske-Vestkysten.

Det var i Arrild Ferieby i Sønderjylland, at dramaet fandt sted natten til lørdag.

Ægteparret, der er i 30'erne og kommer fra Varde, blev klokken 01.44 opmærksom på, at boligen, hvor de tre spaniere lå og sov, var tæt på at blive overtændt af flammer.

Parret skyndte sig ind i feriehytte, hvor de fik vækket de tre spaniere. På grund af ægteparret kom alle ud af den brændende hytte i tide.

"Det er s... prisværdigt, når nogen gør sådan noget her. De gjorde en forskel, og parret burde have en medalje, siger indsatslederen og tilføjer, at i forbindelse med redningsarbejdet kom kvinden til skade med det ene ben, da hun faldt over en betonklods. Hun er nu blevet tilset på sygehuset, og har fået en stivkrampevaccine og fået at vide, at hun skal holde benet i ro et par dage," fortsætter indsatslederen til Jydske-Vestkysten.

Thomas Krakau oplyser desuden til mediet, at branden er opstået efter, at enten et cigaretskod eller et stearinlys har antændt terrassen, der var byget sammen med selve træhuset.

jwh

Publiceret 09 August 2020 08:43