Privatfoto/Arkiv.

Christina smed BH'en og luftede brysterne på stranden: Så skete der noget helt fantastisk

Christina opfordrer kvinder til at blæse på samfundets kropsideal og smide bhén på stranden, hvis det er det, de vil

27-årige Christina er træt af samfundets uskrevne regler, der dikterer, hvordan kroppen helst skal se ud, og hvordan man bør gå klædt. Regler som hun også selv ligger under for.

Hun kunne godt tænke sig at væremere fri og har blandt andet drømt om at kunne gå topløs på stranden og nyde det uden samtidig at blive overbegloet af andre.

Hun besluttede sig derfor for at udfordre sig selv og gøre det, de fleste gjorde som det naturligste for få årtier siden.

"Så jeg tog på stranden og tog tøjet af. Det første lange stykke tid syntes jeg, det var vildt grænseoverskridende, og tøjet røg hele tiden af og på. Jeg skulle lige øve mig, men alt i alt var det ret vellykket, og jeg var stolt af mig selv," skriver Christina i sin blog 'forbidden.female' .

Christina var faktisk på en reel mission, for hun ønskede at insistere på sin ret til at færdes på stranden letpåklædt.

"Selvom jeg vejer tæt på de 100 kilo, så insisterer jeg fandeme også på min ret til at være, som jeg (og halvdelen af jordens befolkning) er født. Jeg synes, det er vigtigt, at kvinder kan være fri - også i det offentlige rum. Kvinder har nok udfordringer med at kæmpe med eget kropsbillede, og rigtig mange når slet ikke til stranden, fordi tanken om at skulle være letpåklædt blandt andre mennesker gør, at de hellere bliver hjemme," siger hun til Lokalavisen.dk.

"Normalen er jo at vores bryster skal dækkes til. At kvindelige bryster er seksuelle og ikke tåler dagens lys, og det skal der laves om på."

Men strandudfordringen viste sig måske at blive en ny start for den 27-årige blogger, som få dage efter første strandtur igen tog af sted og smed toppen. Og her skete der noget, hun ikke havde regnet med kunne ske:

"Jeg var pisse ligeglad. Jeg tog mit tøj af, badede og hyggede mig og havde det dejligt og tænkte egentlig ikke over, at jeg kun havde underbukser på. Jeg var bare levende. Og til min store overraskelse var der ikke en eneste, der gloede på mig. Hurra!," siger Christina på 'forbidden.female', hvor hun blogger om emner som feminisme, spiseforstyrrelser og det at være kvinde med alt hvad det indebærer af udfordringer nu til dags

Christina er imod den evige seksualisering af kvindekroppen i samfundet og hun håber, at også den menneskelige overkrop vil ende med at få ligestilling. Det vil nemlig gøre kvinder mere fri.

"Normalen er jo at vores bryster skal dækkes til. At kvindelige bryster er seksuelle og ikke tåler dagens lys, og det skal der laves om på."

"Den oplevelse jeg havde på stranden var fantastisk, men det handler ikke udelukkende om at være topløs. Det handler om at have retten til at eksistere, selvom man ikke ligner en supermodel. Vi er alle vokset op med, at det er “bedst” at se godt ud, være slank, veltrænet, have pæn hud, være glatbarberet og have glansfuldt hår, men til syvende og sidst har vores udseende ingen reel værdi, og det budskab kæmper jeg dagligt for at sprede."

Christina inviterer nu andre kvinder med hang til frihed til at følge hendes eksempel.

"Kære kvinde Dine bryster er kun seksuelle når du vil ha’ de skal være det. Samfundet skal ikke diktere hvordan din krop skal fremstå, og det gælder i allerhøjeste grad også dine bryster. Du behøver ikke partout iføre dig en livsudsugende brystholder hver dag, hvis du ikke har lyst. Og hvis du bedst kan lide at bade på stranden uden tøj på, så gør det! LAD OS VÆRE FRI!," lyder opfordringen.

Christina er 27 år gammel, uddannet pædagog og kognitiv mentor.

Denne artikel har været en af de mest læste på Lokalavisen.dk nogensinde. Derfor genoptrykker vi den. Det gør vi hen over sommeren med de 10 mest læste artikler på Lokalaviseb.dk

Publiceret 28 August 2020 00:00