Arkivfoto

Lille pige dræbt i frygtelig ulykke på Storebæltsbroen: Lastbil i katastrofal fejl

Ulykkelig sag om trafikdrab skal igen for retten

En pige på halvandet år blev dræbt, og hendes far brækkede ryggne ved en frygtelig ulykke lørdag den 17. november 2018 Storebæltsbroen, da en lastbil tabte en del af det minkfedt, som den kørte med. Det gjorde vejen spejlglat, og kort efter ramte en bil en anden bil - og det kostede den lille pige livet.

Østre Landsret gennemgår i denne uge den ulykkelige sag, som for et år siden var for Retten i Svendborg. En dengang 25-årig mand fra Aarhus blev idømt 30 dages ubetinget fængsel for sin andel i ulykken, skriver Fyen.dk

Manden ankede dommen til landsretten, som har afsat onsdag og torsdag til at behandle sagen.

En video fra broen viste, at flere bilister slingrede efter at være kørt gennem fedtet. En kørte galt og ramte autoværnet i midten af broen. Kort efter standsede en bil bag lastbilen, som havde tabt minkfedtet, og bilisten tændte katastrofeblinket for at advare andre bilister. En af de bagfrakommende bilister sænkede imidlertid ikke farten lige så meget som de øvrige, der nu kørte forsigtigt forbi, og denne bil ramte den holdende bil bagfra. Det kostede en pige på halvandet år, som sad i bilen, livet. Hendes far, som var bilens fører, brækkede ryggen, da hans bil blev påkørt bagfra, skriver Fyens.dk.

Publiceret 01 September 2020 09:51