Foto: Øxenholt Foto.

To kvinder brændte ihjel: Et frygteligt syn mødte tililende naboer - de kæmpede for at redde dem fra døden

To kvinder døde, og to mænd blev livsfarligt forbrændt, da et lille fly styrtede søndag eftermiddag på øen Fur i Limfjorden.

Men den forfærdelige ulykke har også sat sig dybe ar i sjælene hos de personer, der kom først frem til ulykken, så det forfærdelige syn og prøvede at redde liv.

En nabo til flyulykken på Fur var en af de første på ulykkesstedet, for han hørte, da flyet forulykkede.

"Vi sad hjemme på terrassen og kunne høre, da det var ved at lette," fortæller naboen, der ikke ønsker at få sit frem, til Skive Folkeblad..

Parret fik dog aldrig flyet at se på himlen. Der lød et brag, og røg steg op.

Det brændende fly hang i træerne.

"Flyet var at par meter oppe, men snuden på det nåede næsten jorden. Piloten og den anden mandlige passager havde reddet sig selv ud. Og vi prøvede at redde de resterende ud. Vi fik banket en rude ind, men da vi gjorde det, stod der flammer ud, og der var ikke noget, vi kunne gøre," siger naboen.

I situationen bekymrede han og de andre sig ikke om, hvilken fare de selv var i, når de var tæt på det brændende fly.

Flyet var overtændt, men kort efter kom brandfolkene fra Fur og begyndte slukningsarbejdet. Nogle af de andre naboer i området var også kommet til undsætning, og de to tilskadekomne og forbrændte mænd blev taget med hjem til nærliggende huse, hvor de blev kølet af i brusekabiner, indtil der kom yderligere redningsfolk til, skriver Skive Folkeblad.

Ifølge Havarikommisssionen kan det tage måneder at finde forklaringen på, hvorfor flyet styrtede.

De naboer, der deltog i redningsaktionen, er nu blevet tilbudt krisehjælp.

Publiceret 01 September 2020 14:03