Foto: Østjyllands Politi

Utroligt:

Politiet sigter 34 bilister på samme vej - de begår alle denne fejl

Bilister kører mod ensretningen ved vejarbejde i Tilst

34 bilister er de seneste to dage blev standset på Blomstervej i Tilst nær Aarhus og sigtet af Østjylland Politis færdselsbetjente for overtrædelse af færdselsloven. Det oplyser politiet på Twitter.

Der er i øjeblikket vejarbejde på stedet, og i den forbindelse er der blandt andet indført ensretning. Østjyllands Politi havde fået et tip om, at mange bilister ignorerede skiltningen for i stedet at køre mod ensretningen, hvilket skaber farlige situationer og en del utryghed for vejarbejderne.

Derfor foretog politiet både torsdag og fredag kontrol på Blomstervej, og de to kontroller viste, at mange bilister er ligeglade med skiltningen eller er så uopmærksomme, at de ikke ser den.

I løbet af de to dage blev 34 bilister således sigtet for at køre mod ensretningen. Den forseelse får man som udgangspunkt et klip i kørekortet og en bøde på 2000 kroner for. Derudover skal man give et bidrag på 500 kroner oveni til Offerfonden.

Ud over sigtelserne for kørsel mod ensretningen uddelte betjentene nogle enkelte andre sigtelser til bilister, der eksempelvis ikke havde sele på eller havde en defekt lygte.

Østjyllands Politi oplyser i døgnrapporten, at man i den kommende tid er ekstra opmærksomhed på Blomstervej og fortsætter med at lave kontroller på stedet.

jwh

Publiceret 12 September 2020 15:53