Arkivfoto: JN

Arkivfoto: JN

Bilist ryger direkte i fængsel: Så vanvittig og hensynsløs var hans dødskørsel

En 18-årig mand fra Vollsmose i Odense er blevet idømt 30 dages ubetinget fængsel for særlig hensynsløs kørsel.

Den 10. april, midt under coronanedlukningen af samfundet, blev en hurtigkørende bil, ført af en 18-årig ung mand fra Vollsmose i Odense, spottet af en motorcykelbetjent på Taulovmotorvejen ved Fredericia.

Bilen blev målt til at køre 183 km/t., hvor den tilladte hastighed kun var 110 km/t.

Da motorcykelbetjenten forsøgte at standse bilen, fortsatte den blot med uændret fart og foretog flere hasarderede overhalinger højre om på motorvejen, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Jagten fortsatte over Lillebæltsbroen, hvor den 18-årige midt på foretog en kraftig opbremsning, hvorefter han satte i gang igen og fortsatte sin kørsel.

I et forsøg på at identificere billisten kørte motorcykelbetjenten op på siden af bilen, men det fik den 18-årige til at slingre voldsomt, mens han med den ene hånd forsøgte at gemme sit hoved i en trøje.

Umiddelbart efter Lillebæltsbroen valgte den 18-årige at køre af på den første afkørselsrampe. Mens bilen kørte ad afkørselsrampen med en hastighed på ca. 40 km/t, sprang den 18-årige om på bagsædet, så bilen nu var førerløs. En medpassager, som sad på passagersædet, overtog kørslen, men endte til sidst med at trække håndbremsen, da det gik op for personen, at de ikke kunne slippe væk.

Den 18-årige nægtede i retten at have ført bilen, men det fandt dommeren dog dybt utroværdigt, og han blev kendt skyldig i særlig hensynsløs kørsel og idømt 30 dages ubetinget fængsel. Han blev desuden frakendt førerretten ubetinget i et år og fik konfiskeret bilen.

Passageren er i øvrigt blevet sigtet for at styre bilen fra passagersædet, og den sag vil blive behandlet særskilt på et senere tidspunkt, oplyser Sydøstjyllands Politi.

jn

Publiceret 14 September 2020 11:34