Foto: Fyns Politi

Foto: Fyns Politi

Tilfældig uskyldig mand blev skudt og dræbt: Drabsmanden er på en af disse videoer

Fyns Politi håber, at billederne og videoerne i denne artikel kan hjælpe med at afdække, hvem der skød og dræbte en uskyldig 31-årig mand fra Vollsmose, der tilfældigvis kom i skudlinjen under konflikten mellem to grupperinger i området. Politiet er overbevist om, at den formodede drabsmand er på den ene af de videoer, som nu bliver offentliggjort.

Skudepisoden, som fandt sted den 24. juni, var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke i Odense.

"Vi har indtil nu holdt kortene helt tæt ind til kroppen i den her sag. Når vi nu går ud med video, billeder og også beskrivelse af gerningsmændenes flugtrute, så er det fordi, at vi gennem en omfattende efterforskning nu har fået fastlagt, hvad der faktisk skete. Derfor har vi nu også en formodning om, at nogen derude kan hjælpe os med at fastslå, hvem gerningsmændene er," siger politikommissær Carsten Dichmann fra Fyns Politi.

Klokken 23.48 dukkede to mørkklædte og maskerede personer op på en scooter ved gangtunnelen på bagsiden af boligblokken, Egeparken nr. 150.

De parkerede scooteren og gik begge bevæbnet med trukne pistoler ud på forsiden af Egeparken, hvor de skød og sårede en 31-årig mand fra en anden gruppering med fire skud. De skød og dræbte samtidig hans hund.

Pistolerne - en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol - er senere fundet i Odense Å

Da de to pistolmænd ville flygte, blev de mødt af fire bevæbnede og maskerede personer, og der opstod ildkamp. Tre af mændene kom løbende gennem tunnellen.

Under denne ildkamp blev en 31-årig uskyldig mand tilfældigt ramt, og han afgik ved døden.

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, og de lykkedes med at stikke af ad Åsumvej mod øst med en politipatrulje lige i hælene. Scooteren kørte over 125 km/t, da den svingede til højre ind på å-stien langs Odense Å, hvor patruljebilen ikke kunne sætte efter den.

Se flugten på scooteren her

Hjælp politiet

"Vi håber selvfølgelig, at de mange nye oplysninger i sagen, kan hjælpe os til at finde frem til de to personer fra de to grupper. Der er næppe tvivl om, at der er nogen derude, som ved, hvem de er. Vi ved, at skudepisoden med rette skabte utryghed. Derfor skal gerningsmændene findes, så de kan komme for en dommer, for det er helt uacceptabelt at der bliver skudt midt i et boligområde, hvor tusindvis af lovlydige borgere bor og har deres arbejdsplads," siger Carsten Dichmann.

Kontakt Fyns Politi på telefon 1-1-4.

Publiceret 17 September 2020 16:14