Arkivfoto.

Gigant-bøde: Satte 'Fuck Politi'-skilt på nummerpladen og drønede forbi fotovogn fire gange på seks minutter

Bilist fjernede nummerplade og satte "Fuck Politi"-skilt på sin bil efter at være blevet blitzet af fotovogn.

Efter at være blevet blitzet af en af politiets fotovogne tilbage i februar valgte en 28-årig mand at give sin utilfredshed til kende på en helt særlig måde.

Han har nu fået en bøde på 26.000 kroner, og hans bil er konfiskeret, skriver Ritzau.

Politiets fotovogn blitzede den 21. februar manden. Det opdagede han, og han reagerede ved at køre hjem, tage nummerpladen af bilen og erstatte den med et skilt, hvorpå der stod "Fuck Politi," skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Med sin nye alternative nummerplade vendte manden tilbage til fotovognen på Vroldvej ved Skanderborg. Og her kørte han forbi fire gange i løbet af seks minutter.

Hastigheden lå mellem 94 og 119 kilometer i timer. Fartgrænsen på stedet er 50 kilometer i timen.

Da sagen fredag i den forgangne uge blev behandlet ved Retten i Horsens, erkendte den 28-årige mand, at have kørt bilen og at have kørt for stærkt. Han ville dog ikke erkende, at der var tale om "særlig hensynsløs kørsel".

Det mente anklagemyndigheden dog, og specialanklager Pernille Moesborg forlangte derfor en straf på 40-60 dages fængsel, oplyser hun til Ritzau.

Men retten valgte imidlertid at frifinde manden for den del af tiltalen. Han blev derfor alene dømt for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Det udløste en samlet bøde på 26.000 kroner, en ubetinget frakendelse af førerretten i to år og en konfiskation af bilen.

Den 28-årige valgte at acceptere rettens do.

Publiceret 21 September 2020 12:45