Arkivfoto.

Udenlandsk tyvebande anholdt: Sådan stjal de med arme og ben for en formue

Onsdag aften blev 5 udenlandske mænd anholdt, da Udlændingekontrolafdelingens (UKA) efterforskningsenhed slog til i Ishøj og Skibby på Sjælland. Politiet slog til i Ishøj, da de 5 mænd satte sig i en udenlandsk registreret bil med falske nummerplader for at køre til en udenlandsk fragtmand, der skulle fragte stjålent værktøj ud af Danmark. En stor del af værktøjet stammede fra indbrud på byggepladser i København. Politiet skønner, at de anholdte har stjålet værktøj for over 600.000 kr. Politiet fulgte indsatsen op med en ransagning af et kendt opholdssted i Skibby.

Udlændingekontrolafdeling Øst fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi foretog anholdelserne, og politiinspektør, Peter Compen, fortæller:

"Vi har stort fokus på omrejsende kriminelle grupper, som sendes til Danmark for at begå berigelseskriminalitet, hvor de eksempelvis laver tyveri ved opskæring af containere på byggepladser for derefter at fragte tyvekosterne ud via landegrænsen. Vi er meget tilfredse med anholdelserne i går, som er vigtige i forhold til at forhindre de omrejsende kriminelle grupper med at operere i Danmark."

Tre af de anholdte blev sent i går fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret og fængslet til 21. oktober 2020.

Politiet efterforsker fortsat persongruppen.

Publiceret 25 September 2020 12:24