Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Falsk politimand har franarret borger mindst 1 million kroner: Sådan blev han taget på fersk gerning

Nordsjællands Politi havde onsdag held med at anholde en mand, som har franarret mange penge fra ældre mand.

Efter grundig efterforskning lykkedes det onsdag politiet at tage en svindler på fersk gerning, da manden, som viste sig at være en kun 18-årig mand, var i færd med at snyde en ældre mand i Virum. Det skriver TV 2 Lorry.

Manden har tilsyneladende igennem længere tid udgivet sig for at være politimand og har på den måde haft held med at franarre den ældre mand i Virum for mindst en million kroner.

Han har angiveligt besøgt den ældre borger løbende gennem det seneste halve års tid. Her har han bildt den ældre herre ind, at han havde været udsat for svindel på sin computer, hvilket han ville hjælpe ham med at komme ud af.

Den 18-årige falske betjent blev anholdt, og han vil formentlig blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag med krav om varetægtsfængsling.

Det er ikke kun den ældre mand i Virum, der har haft "glæde" af den unge mand. De seneste uger har politiet fået flere anmeldelser fra borgere, som er blevet kontaktet af den formodede gerningsmand over telefonen, og derfor frygter politiet, at der er flere ofre derude, skriver TV 2 Lorry.

Borgere, som for nylig selv har været udsat for noget lignende, eller som er pårørende til ældre, der er blevet snydt, må derfor meget gerne kontakte det rigtige politi i Nordsjælland på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 15 October 2020 09:46