(ARKIV) Radikale Venstres Jens Rohde til doorstep om ny grøn boligaftale i Transport- og Boligministeriet i København, tirsdag den 19. maj 2020.- Hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, så gør man det samme med mig, skriver Jens Rohde på Facebook. Det skriver Ritzau, torsdag den 15. oktober 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

(ARKIV) Radikale Venstres Jens Rohde til doorstep om ny grøn boligaftale i Transport- og Boligministeriet i København, tirsdag den 19. maj 2020.- Hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, så gør man det samme med mig, skriver Jens Rohde på Facebook. Det skriver Ritzau, torsdag den 15. oktober 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Ritzau/Scanpix

Radikalt kaos: Jens Rohde - hvis Ida Auken smides ud, så er jeg også ude

Efter at Ida Auken (R) er blevet beskyldt for at skade partiet, bakkes hun op af partifælle Jens Rohde.

Hvis Ida Auken smides ud af De Radikale eller marginaliseres i partiet, så er folketingsmedlemmet Jens Rohde også fortid i partiet.

Det skriver Jens Rohde i et langt opslag på Facebook torsdag morgen ifølge Ritzau..

- De fejl, vi som parti har begået, kan vi kun rette op på sammen. Derfor siger jeg også hundrede procent ærligt, at hvis man smider Ida Auken ud eller marginaliserer hende, så gør man det samme med mig, skriver Rohde.

- Ingen skal stå alene på perronen, fordi de ikke holdt kæft.

Rohde ønsker ifølge opslaget ikke at stille op til interview.

Hans støtteerklæring er den seneste udvikling i et opgør om partiets håndtering af tidligere politisk leder Morten Østergaards krænkelsessager.

Onsdag beskyldte Ida Auken den nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, for at have dækket over Morten Østergaard. Sofie Carsten Nielsen svarede igen, at Auken kom med "falske påstande", og at Auken destabiliserede partiet.

Sagen eksploderede 7. oktober, da Morten Østergaard efter et møde i folketingsgruppen trak sig som politisk leder.

Han trak sig, efter at folketingsmedlem Lotte Rod havde fortalt, at hun var blevet taget på låret i partisammenhæng.

Morten Østergaard forsikrede, at han havde givet den pågældende en påtale. Indtil han altså oplyste, at der var tale om ham selv.

Selv om Ida Auken er valgt til Folketinget, er hun i øjeblikket sygemeldt med stress og derfor på orlov.

Adspurgt til Ida Aukens fremtid i partiet, svarede Sofie Carsten Nielsen ifølge Ritzau onsdag TV2 News:

- Jeg går ud fra, at Ida Auken har gjort sig overvejelser om sin fremtid.

- Et kættersk spørgsmål nager mig: Hvad nu, hvis Ida Auken har ret, starter Rohde sit opslag med.

- Jeg ved ikke, hvad der er sandheden. Men Radikale Venstre er nødt til at søge den, fordi den er forudsætningen for at komme videre, skriver Rohde senere i sit opslag.

Jens Rohde har tidligere fortalt, at han ønskede Martin Lidegaard og ikke Sofie Carsten Nielsen som ny politisk leder, skriver Ritzau.

Publiceret 15 October 2020 10:02