Arkivfoto

Arkivfoto

Stærkt efterlyst rumæner forsøgte at flygte i nat: Her klappede fælden

En 33-årig rumænsk mand forsøgte natten til torsdag at krydse den dansk-tyske grænse i en udenlandsk registreret bil ved grænseovergangen i Padborg, men Udlændinge Kontrol Afdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi var årvågne og fik anholdt manden, som Midt- og Vestsjællands Politi har efterlyst for omfattende tyverier fra varebiler i primært Ringsted-området i løbet af i år.

Mistanken mod den 33-årige rumæner opstod i forbindelse med efterforskning hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der tidligere på året havde standset en bil ved færgelejet i Rødby Havn.

I bilen befandt sig adskillige tyvekoster, der kunne spores til tyverier fra varebiler primært i Ringsted-området, men også fra varebiler andre steder på Sjælland.

I den standsede bil befandt sig flere personer, som alle blev anholdt og dømt.

Under den videre efterforskning kom politiet på sporet af den 33-årige, som Midt- og Vestsjællands Politi mistænker for at have stået bag disse tyverier fra varebiler.

Rumæneren vil i løbet af torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling i et sagskompleks med 15 forhold om tyverier fra varebiler til en samlet værdi af cirka 450.000 kroner.

jn

Publiceret 15 October 2020 14:19