Arkivfoto.

Arkivfoto.

I nat:

Politiet har skudt en yngre mand

Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger omstændighederne omkring en skudepisode natten til søndag, hvor en yngre mand blev ramt af skud fra politiet

En yngre mand er natten til søndag blevet ramt af skud fra politiet. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politianklagemyndigheden), som har igangsat en undersøgelse af episoden.

Københavns Politi underrettede natten til søndag klokken 02.23 Politianklagemyndigheden om en episode kort forinden, hvor en yngre mand i forbindelse med en politiforretning i Dragør blev ramt af skud fra politiet. Den yngre mand er indlagt på sygehuset, og hans pårørende er underrettet, oplyses det i pressemeddelelsen.

Politiklagemyndigheden oplyser, at den straks har indledt en undersøgelse af episoden.

Ifølge loven skal Politiklagemyndigheden iværksætte en efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt, oplyses det i pressemeddelelsen.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil Politiklagemyndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 18 October 2020 09:12