Foto: Ritzau/Scanpix

Vildt drama: Peter Madsen tog psykolog som gidsel og truede sig fri

Drabsdømte Peter Madsen er blevet kørt væk boligområde, hvor han blev holdt i skak efter flugt fra fængsel.

'Drabsdømte Peter Madsen er blevet kørt væk boligområde, hvor han blev holdt i skak efter flugt fra fængsel,' skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Drabsdømte Peter Madsen tog tirsdag formiddag en kvindelig psykolog som gidsel i Herstedvester Fængsel ved at true hende med en pistollignende genstand.

Fængselsvagterne på stedet vurderede, at gidslet var i åbenlys livsfare, og derfor turde de ikke andet end at lukke Peter Madsen ud fra fængslet, hvor han afsoner en livstidsdom.

Det erfarer Ekstra Bladet, og formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, bekræfter over for avisen, at en kvindelig ansat blev taget som gidsel, og at den indsatte var bevæbnet med "en pistollignende genstand".

"Våbnet var livagtigt, så fængselsbetjentene i porten turde ikke tage nogen chancer i forhold til gidslet, som de vurderede, var i livsfare, og de vælger at lukke ham ud gennem porten. Det er en beslutning, jeg bakker op om. Vi skal ikke risikere, at nogen bliver slået ihjel - så må vi finde vedkommende bagefter," siger Bo Yde Sørensen til Ekstra Bladet.

Ifølge B.T. skulle han have truet politiet med, at han havde en bombe på sig. Derfor kom politiet ikke tæt på ham, men bevæbnet politi og en hund lå tæt på livstidsfangen.

49-årige Peter Madsen har været meget omtalt de seneste år, fordi han i august 2017 mishandlede den svenske journalist Kim Wall, hvorefter han slog hende ihjel, parterede hende og smed ligdelene i havet. Det skete fra hans hjemmebyggede ubåd, "UC3 Nautilus".

Publiceret 20 October 2020 14:59