Arkivfoto.

En formue værd: Tilfældighed førte til chokerende kæmpefund

Efterforskningen af et simpelt indbrud førte til et kæmpestort og overraskende fund tirsdag morgen.

Klokken 08.44 tirsdag morgen blev der anmeldt et indbrud, begået i en villa på Tessebøllevej i Herfølge ved Køge. Huset var gennemrodet, og en Playstation 4 stjålet. Politiet efterforskede sagen og kom på sporet af en lille sølvgrå personbil med to mænd i, som var set i forbindelse med indbruddet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet kørte en tur i området, og ikke langt fra Tessebølllevej fandt politiet frem til en parkeret bil, som passede på beskrivelsen. Ejeren af bilen, en 34-årig mand fra Greve kommune, var kendt for kriminalitet og kendte personer i Herfølgeområdet - tæt på det sted, hvor bilen holdt parkeret.

Politiet opsøgte derfor den bekendtes adresse, hvor bilejeren opholdt sig. Politiet ransagede den sølvgrå bil, for at finde eventuelle spor fra indbruddet, men gjorde her et fuldstændig uventet fund.

I bilen fandt betjentene en stor mængde hvidt pulver, en pose med skunk (hash) og en ulovlig kniv. Pulveret blev senere vejet og testet til at være lidt over 10 kg amfetamin. Kort efter kom den bekendte, en 41-årig mand, som boede på stedet, hjem. Begge mænd blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Den 41-årige var desuden eftersøgt til fogedretten.

Politiet tilkaldte yderligere patruljer med en narkohund ,og de to mænds bopæle blev ransaget. På adressen i Herfølge blev fundet yderligere en stor mængde narko og remedier til at pakke og opblande amfetamin. Derudover blev fundet en machete.

De to mænd blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, som sigtet for straffelovens regler om narkosalg af besiddelse af i alt 11.374 gram amfetamin, 2705 gram ketamin og 138 gram skunk med henblik på videreoverdragelse. De blev begge fængslet frem til den 12. november. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Publiceret 21 October 2020 14:20