Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Område hårdt plaget af hærværk, brande og ballade: Sådan skal der sættes en stopper for galskaben

Politiet og kommune vil stoppe uro på Nordals

Gennem en periode har der været hærværk og drengestreger på Nordals, og senest har der været tre mistænkelige brande. Det skal være slut nu, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi og Sønderborg Kommune, som vil indføre en række ekstraordinære indsatser på Nordals for at genskabe trygheden for borgerne.

Fra politiets side er der iværksat skærpet patruljering omkring brandstederne og på Nordals, og brandene bliver efterforsket fokuseret. Via SSP-samarbejdet er der også indledt en dialog med Sønderborg Kommune vedrørende de unges uroskabende aktiviteter og kriminalitet.

"Lige nu ser vi en ærgerlig udvikling i Nordborg-området, og det tager vi selvfølgelig alvorligt og reagerer på. Det er svært helt at definere årsagen til udfordringerne, men de kan være blevet forstærket af coronakrisen, som har betydet, at visse aktiviteter er lukket ned eller afvikles på en anden måde, og det kan være årsagen til, at nogle unge finder på andre, uhensigtsmæssige aktiviteter," siger borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, som sætter ind med følgende kommunale indsatser i gang:

• Der nedsættes en kommunal task force i tæt samarbejde med Politiets Lokalråd. Lederen af task force er vicekommunaldirektør, Carsten Lund, og enheden skal koordinere indsatserne på Nordals for at komme problemerne til livs og skabe mere tryghed.

• Klub PitStop i Nordborg genåbner, så der er et tilbud til de unge om aftenen.

• Sønderborg Kommune har indsat ekstra SSP-medarbejdere til at patruljere på Nordals.

• Sønderborg Kommune laver en ekstra indsats for at få børn med fravær i skole.

• Sønderborg Kommune undersøger muligheden for at tilbyde flere aktiviteter i fritiden på de kommunale institutioner som f.eks. biblioteket i Nordborg, musikskolen og lignende.

• Flere SSP-besøg og foredrag på skolerne.

jn

Publiceret 21 October 2020 11:03