Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Александра Печорина - stock.adobe.com

28-årig mistænkt for seksuelt overgreb på hest: Taget på fersk gerning i stald i nat

Den 28-årige blev sigtet for adskillige forhold i Smørum. Politiet vurderer, om han også skal sigtes for overtrædelse af dyreværnsloven.

Nordsjællands Politi har natten til torsdag anholdt en 28-årig mand fra Måløv, som, udover en lang række sigtelser som narkobesiddelse, kørsel i frakendelsestiden, forsætlig påkørsel og brugstyveri, muligvis bliver sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Manden havde ved 02-tiden i nat skaffet sig adgang til en hestestald på Hede Enge i Smørum, og her blev han af staldens ejer afsløret i at stå og "røre" ved en af hestene. Ifølge staldejerens observationer var der tale om berøring af seksuel karakter, oplyser Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk.

Da manden blev afsløret fulgte en dramatisk halv time, inden politiet fik ham anholdt.

Først efterlod den 28-årige nemlig sin bil ved stalden og flygtede til fods. Det fik staldens ejer til at parkere sin egen bil, så gerningsmandens bil ikke uden videre kunne flyttes.

Men kort efter ankom en taxa til stedet med gerningsmanden, som satte sig ind i sin bil og i desperation påkørte staldejerens bil så voldsomt, at den blev flyttet, så han kunne køre fra stedet.

Politiet kørte til området og fik på Sophienborg Allé øje på gerningsmandens køretøj. Den blev bragt til standsning, og manden blev anholdt.

Der afventes nu svar fra en blodprøve vedrørende narkopåvirkning, og samtidig skal politiet vurdere, om man har mulighed for at sigte den 28-årig for seksuelt overgreb på hesten.

Bestialsk sag fra Holbæk

Det er kun knapt halvanden måned siden, at en endnu uidentificeret mand natten til den 11. september trængte ind i stalden på Holbæk Rideskole, hvor han på bestialsk vis mishandlede en drægtig hest så voldsomt omkring endetarmen, at den måtte aflives den følgende morgen.

Denne mand blev filmet på rideskolens videoovervågning, og han beskrives som: 25-30 år, spinkel af bygning, kort hår, iført mørk jakke, herunder kortærmet bluse/skjorte, lange bukser og mørke sko. Han var medbringelse en flaske i forbindelse med ugerningen.

Der er af ejeren udlovet en dusør for oplysninger, der kan føre til pågribelse af gerningsmanden.

jn

Publiceret 22 October 2020 14:36