Foto: Ritzau/Scanpix.

Ebbe Skovdahl er død

Den mest vindende Brøndby-træner igennem tiden, Ebbe Skovdahl, er i nat stillet sovet ind i en alder af 75 år efter flere års sygdom, skriver Brøndby IF på sin hjemmeside.

"I Brøndby IF har der endnu ikke været nogen træner over eller ved siden af Ebbe Skovdahl. Den legendariske træner stod bag fire mesterskaber, tre pokaltitler og flere triumfer i europæisk fodbold. Om knap to uger er det faktisk præcis 25 år siden, Ebbe Skovdahl og hans gule hær sejrede over Liverpool på Anfield, hvilket betød at den livslange Liverpool-fan, som Ebbe var, sendte den engelske storklub ud af UEFA Cup’en," hedder det på hjemmesiden.

For tre år siden indviede man Ebbe Skovdahl Fan Loungen på Brøndby Stadion som en hyldest til den legendariske træner.

En anerkendelse som gjorde Ebbe Skovdahl meget stolt og han sagde følgende ved åbningsceremonien i 2017:

- Jeg er så stolt og beæret over, at man vil lave sådan en lounge med mit navn, for det er bestemt ikke noget, jeg har bedt om. Jeg er meget glad og har lige været ovre og se den. Det ser meget flot ud.

Hans søn, René Skovdahl, som har fulgt i faderens fodspor og i dag er træner i norske Brattvåg, fortæller her på vegne af familien om faderens død.

- Vores far var utrolig stolt og taknemmelig over at have været en del af Brøndby-familien. Tiden i Brøndby er den, som han altid har mindedes og tænkt tilbage på. Han var meget ydmyg omkring sin egen rolle i klubben, så da man for tre år siden navngav Ebbe Skovdahl Fan Lounge på Brøndby Stadion efter ham, blev han meget beæret. Vores far havde kræft i de sidste mange år af sit liv, og som familie er vi ikke i tvivl om, at den anerkendelse han fik med Ebbe Skovdahl Fan Loungen, var med til at give ham nogle ekstra år, for det betød meget for ham at komme til kampene i loungen og opleve, at han stadig havde en aktiv rolle i klubben. Vi har i årenes løb set og oplevet på nærmeste hold, hvor meget vores far har betydet for rigtig mange mennesker, og det er noget som varmer i en svær tid, og som vi vil have med os fremadrettet.

Ebbe Skovdahl kom til Brøndby IF i 1973 som spiller og tiltrådte så i 1986 som cheftræner. Tidligere bestyrelsesformand Per Bjerregaard fortæller her om Ebbe Skovdahl som træner og menneske.

- Først og fremmest var Ebbe et ganske vidunderligt menneske. Hans menneskelige egenskaber var fantastiske, og han var altid godt selskab. Det var gennem Finn Laudrup, at Brøndby IF og Ebbe Skovdahl lærte hinanden at kende. Da Finn Laudrup kom til Brøndby IF som træner, var Ebbe Skovdahl en af de spillere, som kom til klubben. Ebbe var med til at spille klubben op igennem rækkerne, og da Ebbe så stoppede som aktiv spiller blev han træner for vores 3. hold. I årene efter prøvede Ebbe så kræfter som træner i et par andre klubber, og her gjorde han det så godt, blandt andet i Brønshøj, at vi fik Ebbe tilbage til klubben i 1986, og det har vi aldrig fortrudt. Han var en utrolig dygtig træner som dyrkede det aggressive presspil, og som blev Brøndby IF’s varemærke i de år. Vi vil alle savne ham.

Ebbe Skovdahl efterlader sig kone, to sønner og fire børnebørn, og en gul hær man aldrig vil glemme. Bisættelsen finder sted under private omstændigheder grundet de gældende corona-restriktioner.

Æret været hans minde."

Publiceret 23 October 2020 14:33