Arkivfoto.

Chokerende arbejdsulykke: Fanget af transportbånd og ført mod valsen og døden

Fredag klokken 07.53 skete der en dødsensfarlig arbejdsulykke på et gartneri, Sognevejen i Karlslunde syd for København, hvor en 18-årig mand fra Litauen kom livsfarligt til skade ved et transportbånd.

Politi og ambulance blev kørt til stedet, hvor den 18-årige var blevet fundet livløs under båndet af de øvrige medarbejdere. Der blev iværksat livreddende førstehjælp af den tilskadekomne, som blev kørt med ambulance til sygehuset.

Politiet undersøgte stedet og afhørte de tilstedeværende. Også Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykken og kørte til stedet. Den 18-årige havde været i gang med rengøring under transportbåndet, hvor hans tøj kom ind i en valse, så tøjet strammede omkring hans hals, så han ikke kunne trække vejret, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 18-årige var uden ilt i længere tid, og han er fortsat indlagt og er i kritisk tilstand efter ulykken. De pårørende er underrettet.

Politiet afventer nu rapporten fra Arbejdstilsynet, hvorefter myndighederne i samarbejde vil tage stilling til, om der er sket brud på arbejdsmiljølovgivningen i forbindelse med ulykken.

Publiceret 26 October 2020 13:45