Arkivfoto.

ADVARSEL: Han har specialiseret sig i at plyndre vores ældste og svageste medborgere

Fredag klokken 13.15 blev en kvinde ringet op af en mand, der præsenterede sig som 'Anders Haursted' fra Danske Bank. Anders fortalte, at der foregik noget unormalt på kvindens konto, og der var blandt andet blevet hævet 8.000 kroner. Lidt senere ringede Anders en gang til. Denne gang for at fortælle, at der nu var blevet hævet 15.000 kroner, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Anders tilbød at hjælpe, og kort efter mødte Anders op på kvindens bopæl, hvor han bad om at få udleveret hendes dankort, som han skulle undersøge. Anders kom dog aldrig tilbage med kvindens kort. Til gengæld blev der hævet 6.000 kroner fra hendes konto, efter at Anders havde fået kortet.

'Anders' beskrives som en mand på 180-185 centimeter, almindelig af bygning, lys i huden og med kort, brunt hår. Han var iført grå vindjakke, sorte bukser og bar mundbind. Han talte dansk.

Politiet opfordrer til, at man altid er særdeles varsom, hvis man bliver kontaktet af personer, der udgiver sig for at være fra banken, kommunen, Udbetaling Danmark eller lignende.

Giv aldrig personlige oplysninger ud!

Hverken adgangskoder, CPR-nummer, NemID eller bankoplysninger.

Afslut i stedet samtalen og kontakt politiet på 1-1-4, lyder opfordringen.

Publiceret 27 October 2020 10:42