Privatfoto.

De hoppede på hans hoved og smed ham bevidstløs på vejbane foran kørende biler

Politisk harme over dom for grov vold

Tirsdag fik den ene af Lauritz Lindboe Winds overfaldsmænd sin dom for at have overfaldet den 20-årige dreng fra Holte en sen aften i Gothersgade i København tilbage i februar i år.

Dommen lød på seks måneders ubetinget fængsel for umotiveret at have overfaldet Lauritz Lindboe Wind med knytnæveslag og spark, kaste ham ud på vejbanen foran kørende biler og hoppe på hans hoved.

Nu har dommen givet genlyd på Christiansborg, skriver TV 2 Lorry.

Venstres Morten Dahlin, der er medlem af Retsudvalget, er meget forundret over strafudmålingen. Den er ikke hård nok, mener han.

"Hvis man umotiveret overfalder en ung mand, hopper på hans hoved, smider ham bevidstløs ud på kørebanen, så skal man have meget længere tid end seks måneder," siger Morten Dahlin til TV 2 Lorry.

Venstre vil nu stille spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) om sagen.

- Jeg håber, vi kan få en erkendelse fra regeringen om, at voldsomme overfald som det her skal føre til hårdere straffe. Vi skal som samfund sende et signal om, at når man begår noget, der er så bestialsk, så skal det have en konsekvens, forklarer Morten Dahlin til TV2 Lorry.

To mænd, en på 18 år og en på 19 år, er kendt skyldige i overfaldet på Lauritz.

Det er kun den 19-årige, der har fået sin straf, da der mangler oplysninger om den 18-åriges personlige forhold for at kunne give ham en straf.

Publiceret 29 October 2020 09:13