Foto: Aleksander Klug, Ritzau Scanpix

Foto: Aleksander Klug, Ritzau Scanpix

Justitsministeren om dødsbilist på flugt: "Jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd"

Minister Nick Hækkerup fordømmer bilists flugt efter trafikdrab

ARTIKLEN ER ANONYMISERET, EFTER AT KØBENHAVNS POLITI HAR MEDDELT, AT DEN MISTÆNKTE BILIST ER ANHOLDT.

Siden onsdag aften har Københavns Politi offentligt efterlyst den mand, som i går eftermiddag kørte galt i Valby i København og påkørte og dræbte en 5-årige pige, som gik på fortovet med sin mor.

Der er tale om en 21-årig mand. Efter at have påkørt de to fodgængere, valgte han at tage flugten fra ulykkesstedet til fods, og det har fået landets justitsminister, Nick Hækkerup, helt op i det røde felt.

"Jeg har ikke ord for, hvor tragisk familiens tab er, og jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd, når bilisten samtidig flygter fra stedet," siger han ifølge Ritzau.

Justitsministeren siger samtidig, at Københavns Politi netop nu efterforsker sagen på fuld tryk, så bilisten kan blive retsforfulgt hurtigst muligt.

Og netop retsforfølgelsen er vigtig for Nick Hækkerup og regeringen, som har lagt op til en langt hårdere håndtering af såkaldt vanvidsbilisme.

"Vi skal tage bilerne fra dem, skærpe straffene markant, og hvis de er udlændinge, skal de i videst muligt omfang udvises af Danmark," siger han ifølge Ritzau.

I den konkrete sag, skal det dog siges, at Københavns Politi udtaler, at der ikke umiddelbart er tale om ræs i forbindelse med ulykken onsdag.

jn

Publiceret 29 October 2020 09:19