Arkivfoto.

Fire unge mænd i alderen 17-21 år anholdt: Havde lommerne fulde af ældre menneskers betalingskort

Fire mænd anholdt for bedragerier over for ældre borgere

Fire mænd fremstilles fredag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkte om bedrageri over for ældre borgere ved at franarre dem deres betalingskort eller få adgang til deres netbankoplysninger.

Midt- og Vestsjællands Politi har gennem den senere tid modtaget en del anmeldelser fra ældre borgere, som uopfordret var blevet kontaktet af personer, der udgav sig for at være ansat i f.eks. ofrenes pengeinstitut eller i Nets

Efterforskning i bedragerisagerne førte politiet på sporet af fire mænd, som blev anholdt på Sjælland torsdag eftermiddag. De anholdte, der er i alderen 17-21 år, var ved anholdelsen i besiddelse af flere betalingskort tilhørende ofre for deres kriminalitet.

"De anholdte er mistænkte i en lang række af sager om grov udnyttelse af især ældre borgeres tillid til ansatte inden for bankverdenen. Den tillid har de pågældende groft misbrugt for at opnå en økonomisk vinding på andres bekostning," siger politikommissær Martin Eise Eriksen, som leder af efterforskningen i disse sager om økonomisk kriminalitet.

"Det samlede beløb i sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kr., men beløbet kan sagtens nå at blive højere under vores fortsatte efterforskning," supplerer Martin Eise Eriksen.

Efterforskningen har vist, at de unge mænd formentlig kan mistænkes for yderligere forhold mange steder på Sjælland, så politikredsene vil arbejde sammen om at få optrevlet deres aktiviteter.

Publiceret 30 October 2020 13:10