Kragskovhede Fængsel er et åbent fængsel for mænd med 161 åbne pladser. Derudover er der et lukket afsnit med 50 pladser.

Kragskovhede Fængsel er et åbent fængsel for mænd med 161 åbne pladser. Derudover er der et lukket afsnit med 50 pladser. Foto: Kriminalforsorgen.

Det bankede på døren hos intetanende kvinde: Flygtet fange ville ha' hendes bil

Fredag morgen bankede det på døren hos en kvinde på Nyvangsvej i Jerup. Udenfor stod en 30-årig mand, som bad om nøglerne til hendes bil.

Hun blev klar over, at noget var galt, og prøvede at lukke døren, men manden truede sig ind og stjal hendes bilnøgler og bil, som han kørte væk i. Det skriver nordjyske.dk.

Bilrøveren viste sig at være en mand, der kort forinden var flygtet fra Kragskovhede Fængsel, der ligger i Jerup omkring en kilometer fra kvindens hjem.

Han tog flugten sydpå ad motorvejen, men turen i frihed varede ikke længe og sluttede brat, da han en times tid senere kørte galt syd for Limfjordstunnelen. Her fandt politiet hurtigt ud af, at bilen var stjålet og føreren var flygtet fra fængsel.

Den 30-årige mand var i september begyndt at afsone en fængselsdom.

Han blev varetægtsfængslet i retten i Hjørring, hvor han forklarede, at han var flygtet på grund af nogle 'familiemæssige ting', han var nødt til at være en del af, skriver nordjyske.dk.

jr

Publiceret 31 October 2020 09:43