Privatfoto.

Lokalkendt mand sigtet for drab på Maria From Jakobsen, psykolog og mor til to: Men hendes lig er ikke fundet

Mand varetægtsfængslet. Politiet har 14 dage til at finde flere beviser, feks. liget af Maria From Jakobsen.

Nordsjællands Politi har ikke fundet noget lig af den 43-årige Maria From Jacobsen fra Frederikssund, der til daglig arbejder som psykolog ved Holbæk Sygehus og er mor til to. Hun blev meldt savnet og forsvundet den 26. oktober. En 44-årig mand blev mandag varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for at have dræbt Maria From Jakobsen. Manden nægter sig skyldig. Politiet har altså 14 dage til at finde flere beviser, feks. liget af Maria From Jakobsen, før manden igen skal for en dommer.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, så pressen kan ikke informere offentligheden nærmere om manden, bl.a. fordi han har en helt særlig stillingsbetegnelse, som vil gøre det nemt for mange at identificere ham. Manden, der således er beskyttet af navneforbud, har en relation til Maria From Jakobsen, skriver flere medier dog.

Søndag blev huset på Nialsvej i Frederikssund, hvor Maria From Jakobsen bor med mand og i alt fire børn, afspærret og undersøgt af politiets teknikere. Undersøgelserne fortsatte mandag og tirsdag. Husets vinduer er nu dækket til, så man ikke kan se ind.

Maria From Jakobsens hjem i Frederikssund. Foto: Local Eyes.

Det helt specielle ved sagen er dog, at der ikke er fundet noget lig.

Maria From Jakobsen er derfor i princippet stadig efterlyst.

Liget spiller normalt en betydelig rolle i efterforskningen af drabssager. Ofte kan en retsmedicinsk undersøgelse kaste lys over, hvordan personen er afgået ved døden. For eksempel om der er tale om kvælning, skud, skarp vold, stump vold eller måske en forgiftning Selv om liget spiller en stor rolle i efterforskningen af drabssager, er der flere eksempler på personer, der er dømt for drab i sager uden lig, I en af de mest opsigtsvækkende drabssager i nyere tid blev Peter Lundin i 2001 idømt livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner, hvis lig heller aldrig er fundet, skriver Ritzau.

Maria From Jacobsen forlod sit hjem - angiveligt i nedtrykt tilstand - mandag den 26. oktober. Hun havde taget en mindre taske med lidt tøj og nogle kontanter med sig, men havde efterladt sin telefon, computer og betalingskort i hjemmet.

Maria From Jacobsen beskrives af politiet på denne måde:

43 år, 177 cm høj, almindelig af bygning med skulderlangt lyst hår. Hun var iført sort halvlang dunjakke mørke bukser samt sorte ”Ilse Jacobsen” gummistøvler. Hun kørte fra sit hjem i en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345. Bilen er siden blevet fundet på Bellahøj i Københavns Nordvestkvarter.

Maria From Jakobsen. Foto fra politiets efterlysning

Publiceret 17 November 2020 16:57