Foto: Local Eyes

Foto: Local Eyes

Phillips død er grusom læsning: Mishandlet med ildrager, pæl og flaske

Af
Jacob Nielsen

Det var i særhed en brutal og bestialsk måde dansk-tanzanianeren Phillip Mbuji Johansen endte sine dage, da han i juni blev dræbt på Bornholm.

Det fremgår af anklageskriftet fra Bornholms Politi, som Lokalavisen.dk har fået aktindsigt i.

To brødre på 23 og 26 år sidder varetægtsfængslet i sagen i henholdsvis Rønne Arrest og Vestre Fængsel. De er tiltalt for efter aftale eller fælles forståelse at have mishandlet Phillip Mbuji Johansen til døde på en shelterplads i Nordskoven natten til Skt. Hans aften den 23. juni mellem klokken 01.35 og 02.21.

Ifølge anklageskriftet var de to brødre særdeles grusomme i deres mishandling, som af endnu uvisse årsager begyndte, da de fik væltet Phillip Mbuji Johansen ned på ryggen.

Det 28-årige offer blev blandt andet slået gentagne gange i hovedet med en granrafte (pæl til brug i hegn), en flaske og en ildrager, sparket i hovedet, på kroppen og i skridtet med træsko, og stukket med kniv.

Skaderne heraf var omfattende. Ifølge politiet pådrog han sig i alt 39 læsioner på kroppen deriblandt 2. og 3. gradsforbrændinger, begyndende hjerneskade, brud på tungebenet og flere knogler i både ben og på hænder, lungeskader og en knust testikel.

Drabssagen mod brødrene bliver behandlet som en nævningesag over to dage ved Retten på Bornholm. Første retsdag er mandag den 30. november.

Publiceret 17 November 2020 15:46