Husker du dette usle tyve-trick: Nu er endnu to stakkels medborgere blevet ofre

Tricktyve har slået til med "pengeseddel-tricket" i Solrød og Herfølge.

I videoklippet ovenfor fra juni 2013 ses det, hvordan to udenlandske tricktyve på snedig vis snyder dankortet fra en 81-årig mand i Værløse ved hjælp af "pengeseddel-tricket".

Det er præcis samme fremgangsmåde, som blev benyttet to gange i sidste uge.

En 86-årig kvinde fra Solrød blev torsdag formiddag plyndret for 14.500 kroner i Solrød Center i Solrød Strand, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Kvinden stod ved Nordeas pengeautomat omkring klokken 10.38 for at hæve penge, da en mand henvendtes sig ved at prikke hende på skulderen og pege på jorden, hvor der lå en pengeseddel, som manden indikerede, at kvinden havde tabt.

Den 86-årige satte sin fod på pengesedlen, og vendte sig herefter tilbage mod pengeautomaten og tog sine penge og sit kort.

Først flere timer senere opdagede hun, at der var foretaget to hævninger på hendes kort på ialt 14.500 kr.

Da hun kontrollerede sit dankort opdagede hun, at det ikke var hendes eget kort, hun havde i pungen, men en andens mands kort, og hun var nu klar over, at hun var blevet franarret sit kort i automaten.

Politiet har undersøgt sagen, og det viste sig, at kortet tilhørende en 85-årig mand fra Herfølge, som var udsat for samme tricktyveri torsdag formiddag klokken 09.43 ved Nordea i Herfølge, hvor også hans kort blev byttet ud.

Manden, som henvendte sig til den 86-årige, beskrives som: ca. 60 år, dansk af udseende, almindelige af bygning. Han var iført mørkt tøj.

Den 86-årige kvinde har forklaret politiet, at hun bemærkede en kvinde stå skråt bag hende under episoden ved banken, men hun kan ikke beskrive kvinden nærmere.

Sagerne efterforskes nu, for at finde frem til de skyldige personer bag begge tyverierne i Solrød og Herfølge, og vidner, som har bemærket episoderne, bedes kontakte politiet på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 23 November 2020 14:16