Arkivfoto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Iraner og mand af ukendt nationalitet standset på vej ind i Danmark: Havde pistol og 49 patroner i bilen

Den 25-årige mand af ukendt nationalitet blev i sidste uge idømt to et halvt års fængsel samt udvisning for bestandigt for ulovlig våbenbesiddelse.

Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling ved Syd- og Sønderjyllands Politi var på pletten, da to udenlandske mænd den 28. maj forsøgte at krydse grænsen og køre ind i Danmark ved Frøslev Grænseovergang.

I personbilen sad en 25-årig mand af ukendt nationalitet og en 26-årig iransk mand, som vækkede toldernes interesse så meget, at køretøjet blev udtaget til undersøgelse i Toldstyrelsens undersøgelseshal i Padborg. Ved undersøgelsen fandt man en 9-mm Glock-pistol samt 49 patroner, som var gemt.

De to mænd blev anholdt og varetægtsfængslet tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, og i sidste uge var de så for retten i Sønderborg

Her blev den 26-årige iranske mand frikendt, da der ikke var tekniske beviser, der kunne knytte ham til den ulovlige pistol og ammunitionen.

Til gengæld blev den 25-årige idømt to et halvt års fængsel og efterfølgende udvisning for bestandigt. Udover ulovlig våbenbesiddelse blev han også dømt for at have brugt falske bulgarske ID-papirer i forbindelse med forsøget på indrejse.

Han har ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi udbedt sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

jn

Publiceret 23 November 2020 10:30