Fredag aften er der begået hærværk på Gudenåskolen i Ry, hvor der er brugt håndsprit til at sætte ild til forskellige ting. Privatfoto

Fredag aften er der begået hærværk på Gudenåskolen i Ry, hvor der er brugt håndsprit til at sætte ild til forskellige ting. Privatfoto

Skole udsat for massivt hærværk: Håndsprit brugt til at sætte ild

Gudenåskolen i Ry ærgrer sig voldsomt

Af
Claus Sonne

Håndsprit er blevet en integreret del af vores hverdag, og med god grund, men væsken kan også misbruges. Det har man erfaret på Gudenåskolen i Ry, hvor skoleleder Lone Mathiesen Laugesen ærgrer sig kraftigt over en omgang hærværk.

Fredag aften eller nat har en eller flere personer flået en spritdispenser ud af en væg og brugt spritten til at sætte ild til blandt andet en række træstubbe, eleverne plejer at sidde på.

"Der er sat ild til dæk, smadret flasker, og brændt forskellige ting af ved og på vores bålfad i vores SFO," fortæller Lone Mathiesen Laugesen.

"Jeg er bare så ærgerlig over det, da vi faktisk har sagt til de unge, der hænger ud oppe hos os i fritiden, at det er ok, bare de ikke ødelægger noget og rydder op efter dem. Vi har sat ekstra skraldespande op så det er nemt for dem at rydde op samt skilte hvor der står de unge er velkommen men at de skal passe på vores skole."

Lone Mathiesen Laugesen fortæller, at skolen regner med at opsætte overvågningskameraer.

Publiceret 23 November 2020 16:17