Foto: Presse-fotos.dk

Maria From Jakobsens lig: Store politistyrker sat ind lige nu

Lige nu er politiet talstærkt til stede med hunde og teknikere i skovene ved Jægerspris, og de leder efter liget af Maria From Jakobsen, den 43-årige kvinde, psykolog og mor til to, som forsvandt den 26. oktober, altså for en lille måned siden.

Politiet er i skovene, der ligger lige på den anden side af Roskilde Fjord - i forhold til Frederikssund, hvor den forsvundne kvinde bor. Hendes hus er tidligere blevet grundigt undersøgt, og det samme er et sommerhus på Vesterled ved Nykøbing Sjælland.

I første omgang behandlede politiet sagen som en almindelig efterlysningssag. Men nu er en mand fængslet i sagen, og politiet efterforsker sagen som en formodet drabssag. Den 44-årige mand er varetægtsfængslet frem til den 30. november, og politiet jagter derfor flere beviser mod manden - og politiet leder efter et eventuelt lig af Maria From Jakobsen.

Politiet hører gerne fra borgere, der muligvis har oplysninger i den mystiske sag.

Politiet vil eksempelvis meget gerne høre fra borgere, som i perioden fra 25. oktober til 4. november har set en hvid Chevrolet Spark eller en grå Suzuki Baleo - og eventuelle personer i eller omkring bilerne på Rødkildevej og Frederikssundsvej i København.

Foto: Privat og Nordsjællands Politi.

Den fængslede mand har ifølge politiet været i det område i København, hvor bilerne blev fundet. Både i dagene før, efter og på selve den dag, hvor kvinden forsvandt. Og manden har ikke, ifølge politiet, kunnet redegøre tilfredsstillende for, hvorfor han var i de områder i netop de dage.

Den 44-årige mand, som er fængslet i sagen, har en relation til Maria From Jakobsen. Manden er beskyttet af navneforbud, fordi han har en meget speciel stilling, som vil gøre det nemt af identificere ham.

Han nægter sig skyldig.

Hos den varetægtsfængslede 44-årige mand har politiet fundet store mængder af kaustisk soda og saltsyre. Manden har desuden lavet internetsøgninger på havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler, har Nordsjællands Politi oplyst.

Publiceret 24 November 2020 13:05