Foto: Ritzau Scanpix.

Det uhyggelige drab i skoven: Derfor vækker det international opsigt i udenlandske medier

Det tiltrak stor opmærksomhed, da en 28-årig mand blev tæsket til døde i Nordskoven på Bornholm natten til den 23. juni.

Og nævningesagen lige nu i Rønne bliver også dækket af udenlandske journalister, bl.a. fra New York Times og Vice, skriver Ritzau.

I sagen er to brødre tiltalt for drabet på den 28-årige, som de var venner med, og anklageskriftet beskriver en voldsom mishandling.

I det står, at brødrene blandt andet væltede ham ned på ryggen, satte et knæ på hans hals og slog ham mange gange med en granrafte. Han blev også slået på kroppen og i hovedet med brandvarme ildragere.

De to brødre har erkendt grov vold, men afvist, at det var deres intention, at kammeraten skulle dø.

Den yngste af brødrene har forklaret, at overfaldet skyldtes, at deres mor havde fortalt dem, at vennen havde opført sig seksuelt grænseoverskridende over for hende og i et tilfælde skulle have voldtaget hende.

Derfor ville de give ham en ”lærestreg”, da de i juni inviterede ham ud på shelterpladsen.

Imidlertid har flere på sociale medier spekuleret i, om der var tale om et racistisk motiveret drab på den 28-årige, der havde en mor fra Tanzania og en far fra Danmark.

Teorien blussede op, fordi den ene bror har et hagekors tatoveret på det ene ben, og fordi offeret fik et knæ for sin hals. Sidstnævnte gav mindelser om sagen i USA med den sorte mand George Floyd, der døde, efter en politibetjent lagde et knæ på hans hals under en anholdelse.

Den bornholmske sag trak også overskrifter uden for Danmark og så langt væk som i New York Times.

Chefanklager Benthe Pedersen Lund har derimod ikke rejst tiltale efter bestemmelsen om hadforbrydelser.

Trods afvisningen af det racistiske motiv afholder Black Lives Matter Danmark en demonstration mod racisme i Rønne på tirsdag – retssagens sidste dag, skriver Ritzau.

Publiceret 30 November 2020 11:01