Maria From Jakobsen. Foto: Privat og politiet.

Knald eller fald i dag: Afgørelsens time i sagen om drabet på Maria From Jakobsen

Den fængslede mand skal for en dommer - og kan blive sat på fri fod. Anklageren vil have forlænget hans varetægtsfængsling

En dommer i i Retten i Hillerød skal mandag afgøre, om 44-årig skal forblive varetægtsfængslet i sagen, der efterforskes som drab på den forsvundne Maria From Jakobsen, psykolog og mor til to, fra Frederikssund.

En 44-årig mand blev 16. november ved Retten i Hillerød varetægtsfængslet i foreløbig to uger.

Den frist udløber mandag, og Nordsjællands Politi går efter at forlænge varetægtsfængslingen.

På Twitter fortæller Nordsjællands Politi, at der vil blive begæret lukkede døre ved retsmødet. Det betyder, at man vil bede dommeren om at forbyde offentlig adgang til retsmødet.

Dermed kommer politiets beviser ikke til offentlighedens kendskab.

Manden identitet er indtil videre er beskyttet af et navneforbud,, og han nægter sig skyldig i sigtelsen om drab.

Det vil være en kæmpe nederlag for politiet, hvis manden bliver løsladt i dag.

Manden har en relation til Maria From Jakobsen, og han har en særlig stilling, der gør ham til en kendt person i lokalområdet.

Men det er kommet fram, at manden på nettet har søgt på forskellige emner, der kan bruges til bortskaffelse af lig, ligesom der blev fundet store mængder kaustisk soda og saltsyre. Muligvis er disse kemikalier brugt til at skaffe Maria From Jakobsen af vejen.

Politiet hat sat store styrker ind for at finde Maria From Jakobsen. Der er søgt i hendes hus, i et sommerhus, i skove og søer. Både dykkere og politiets nyuddannede lighunde har været i brug.

Sagen begyndte som en efterlysning af en savnet person, da Maria From Jakobsen blev efterlyst i slutningen af oktober. Meldingen dengang lød, at hun var gået fra sit hjem i nedtrykt tilstand. Siden har politiet behandlet sagen som en drabssag.

Publiceret 30 November 2020 10:18