Arkivfoto.

Brødrene Mads og Magnus Møller får 14 års fængsel for grusomt drab

Et nævningeting i Retten på Bornholm kender de to brødre skyldige i drab ved at have tæsket deres 28-årige kammerat ihjel på grusom vis i Nordskoven på Bornholm i juni.

De to dømte - Mads og Magnus Møller - er kendt skyldige efter straffelovens paragraf 237

Senere følger strafudmålingen.

Samtlige nævninge og dommere lægger vægt på, at begge tiltalte i forening over et længerevarende tidsforløb på ikke under 15-20 minutter har udsat den 28-årige mand for særdeles kraftfuld, mangeartet og brutal vold til dels under anvendelse af redskaber.

Seneste: Brødrene Magnus og Mads Møller får 14 års fængsel for drab. Det har et nævningeting i Retten på Bornholm tirsdag afgjort i sagen, der har tiltrukket mange journalister langvejs fra.

Brødrene har straks anket dommen til landsretten i håbet om at blive frifundet for drab og kun dømt for vold med døden til følge, der straffes mildere.

23-årige Magnus Møller og 26-årige Mads Møller har begge erkendt, at de tog med Phillip Johansen ud i skoven, fordi de ville give ham "en lærestreg".

Det var ikke meningen, at han skulle dø, har de sagt. Men nævningene og dommerne var enige om, at de skulle dømmes for drab og ikke vold med døden til følge, skriver Ritzau.

Det enige nævningeting har i strafudmålingen lagt vægt på afstumpetheden i mishandlingen.

Publiceret 01 December 2020 09:17