Foto: Steven Knap/Byrd

Politimanden Magnus Buhl Hansen blev 35 år: Dræbt af vanvidsbilist

Han blev kørt ihjel af en vanvidsbilist på Langebro i København, og tirsdag begynder retssagen

Magnus Buhl Hansen var politiassistent i Københavns Politi. Han blev 35 år gammel. Han blev kørt ihjel af en vanvidsbilist på Langebro i København, og tirsdag begynder retssagen

Natten til 23. juli sidste år var han på arbejde og kørte i en civil bil over Langebro i København, da han omkring klokken 00.20 blev ramt af en modkørende Audi A6.

Ifølge anklageskriftet var den modkørende bilist en nu 27-årig mand, der kørte hensynsløst og uden at tage højde for, at vejbanen var våd, at det var mørkt og at hans udsyn hen over Langebro var begrænset af broens stigning, skriver TV 2 Nyhederne.

I alt ramte den 27-årige tre biler med høj fart - de første to med mindst 108 og 116 kilometer i timen, inden han påkørte Magnus Buhl med mindst 117 kilometer i timen.

Den tilladte hastighed over broen er 50 kilometer i timen, og med en overskridelse på mere end 100 procent er der tale om det, politikerne definerer som vanvidskørsel.

Den nu 27-årige blev anholdt og varetægtsfængslet dagen efter trafikdrabet - fire uger senere blev han løsladt, da retten ikke længere fandt, han kunne risikere at påvirke vidner i sagen.

Efter han blev løsladt, er den 27-årige flere gange noteret for yderligere færdselsovertrædelser. Blandt andet blev han 17. oktober klokken 04.05 stoppet i det indre København med en promille, der 55 minutter senere blev målt til 1,19, ligesom han i tre tilfælde er målt til at køre væsentligt over det tilladte. Hurtigst kørte han 23. oktober 2019, hvor han ifølge politiets målinger kørte med mindst 187 kilometer i timen over en strækning på mere end to kilometer på Helsingørmotorvejen ved Gentofte, hvor hastighedsgrænsen er 90 kilometer i timen, skriver TV 2 Nyhederne.

Helt overordnet har den 27-årige erkendt, at det var ham, der sad i ulykkesbilen på Langebro, men da han ifølge sin egen forklaring har fået et blackout eller er besvimet, kan der ifølge forsvarsadvokaten hverken være tale om vanvidskørsel eller særlig hensynsløs kørsel, som han er tiltalt for.

Københavns Byret har afsat fire dage til retssagen. Dommen forventes 21. december.

Publiceret 01 December 2020 10:24