Foto: Byrd

Politiets nye træk i sagen om drab på Maria From Jakobsen: Navn og stilling på fængslet mand

Den 44-årige mand, der er fængslet i sagen om den forsvundne 43-årige Maria From Jakobsen, psykolog og mor til to, er beskyttet af navneforbud. Det bliver muligvis ophævet en af de kommende dage.

Navneforbuddet betyder, at offentligheden må ikke kende hans navn og stilling. Manden har en relation til Maria From Jakobsen, og hans stillingsbetegnelse gør ham til et kendt navn for mange i lokalsamfundet.

Manden nægter sig skyldig, men han er blevet varetængstfængslet af en dommer i to omgange - og begge gange i 14 dage.

Nordsjællands Politi har meddelt, at politiet/politianklager gerne vil have ophævet det gældende navneforbud. Om politiet får sit ønske opfyldt, skal en dommer afgøre.

Men politiet, som flere gange har bedt om offentlighedens hjælp, mener tilsyneladende, at en offentliggørelse af navnet, vil kunne hjælpe i efterforskningen af sagen.

Maria From Jakobsen. Foto: Privat og politiet

Her er tre forhold, som belaster den 44-årige mand, som er sigtet for drab på Maria From Jakobsen:

1.: Efter Marian From Jakobsen blev efterlyst den 27. oktober har manden foretaget internetsøgninger på bl.a. 'havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler.'

2.: På mandens bopæl har politiet fundet større mængder af saltsyre og kaustisk soda.

3.: Maria From Jakobsens bil blev fundet i det københavnske nordvest-kvarter. Manden har været på dette sted i dagene omkring Marias forsvinden.

Politiet har - siden sagen om efterlysningen af Maria From Jakobsen blev til en sag om drab på kvinden - brugt store ressourcer i efterforskningen. Kvindens bolig i Frederikssund og familiens sommerhus ved Nykøbing Sjælland er blevet finkæmmet. Skovområder er blevet afsøgt og Selsø undersøgt med dykkere og politiets nyuddannede lighunde.

Publiceret 03 December 2020 10:41