Politiet arbejder ved Gentofte Skaterpark / Jägers Skaterpark lørdag den 25. april 2020. En 18 årig mand har mistet livet. Et masseslagsmål med blandt andet knive har fundet sted natten til lørdag i Gentofte Skaterpark/ Jägers Skaterpark

Politiet arbejder ved Gentofte Skaterpark / Jägers Skaterpark lørdag den 25. april 2020. En 18 årig mand har mistet livet. Et masseslagsmål med blandt andet knive har fundet sted natten til lørdag i Gentofte Skaterpark/ Jägers Skaterpark Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Blodigt drab i natten: Drenge på 15 og 13 år sneg sig ud til masseslagsmål

I dag begynder retssagen i Retten i Lyngby, hvor der skal tages stilling til, hvem af de unge der var skyld i hvad den nat

Hun er mor til to af de de drenge, der var med i blodigt masseslagsmål. Og hendes nu 16-årige søn er tiltalt for at dræbe en ung mand under er masseslagsmål mellem to grupper af unge i april. Hendes drenge var dengang 15 og 13 år, da de om natten sneg sig ud fra hjemme og deltog i slagsmålet. Nu skal sagen for retten, skriver dr.dk.

Klokken 01.23 en weekend i april fik politiet et alarmopkald om et masseslagsmål på en parkeringsplads ved en skaterbane i Gentofte. To grupper af unge var tørnet sammen, og de har både slagvåben, en økse og knive med sig. Flere bliver stukket og kommer slemt til skade.

Et skænderi på Snapchat har sat det hele i gang, og derfor aftalte de at mødes den nat.

Da politiet ankommer, er flere unge såret, og en 18-årig har mistet livet. 12 teenagere bliver anholdt, flere køres til hospitalet.

Siden sommer har DR fulgt Anna og sagen tæt. Hendes ældste er nu fyldt 16 år, mens den mindste er under den kriminelle lavalder. DR har valgt at kalde moren til de to drenge for 'Anna'. Det er ikke hendes rigtige navn.

Og det er ikke kun Annas ældste søn, som kommer til at sidde foran en dommer efter det blodige slagsmål.

Fire af de andre anholdte fra den nat er tiltalt for grov vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Blandt andet for at påføre de skader, som Annas sønner fik, men det er alene hendes nu 16-årige søn, der nu er tiltalt for at have dræbt den yngre mand, der mistede livet.

Hvordan tror du, at familien til ham, der er død, har det?

"Jeg tror, de har det rigtig skidt. Det må være helt forfærdeligt. For jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det må være at miste et barn. Det kan jeg simpelthen ikke forestille mig," siger Anna til DR.

I dag begynder retssagen i Retten i Lyngby, hvor der skal tages stilling til, hvem af de unge der var skyld i hvad den nat

Publiceret 04 December 2020 10:43