Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock I-Wei Huang - stock.adobe.com

Livsfarlig dødskørsel: Taget med 187 km/t. i silende regn

En bilist kørte vanvittigt hurtigt i regnvejret på Køge Bugt Motorvejen.

187 km/t. var den målte topfart, da politiet mandag eftermiddag og aften afholdte færdselskontrol med en videobil på Køge Bugt Motorvejen.

Regnen silede ned, hvilket gav dårlig sigtbarhed og stor risiko for aquaplaning, da en 35-årig mand fra Odense klokken 20.20 blev målt til at køre med den voldsomme hastighed mod syd omkring Køge.

Videobilen fik standset bilisten og sigtet ham for den vanvittige kørsel. Han kan nu - udover en stor bøde - muligvis se ind i en ubetinget frakendelse af førerretten.

Tre andre grove sager

Udover højdespringeren på 187 km/t. blev en 19-årig mand fra Jægerspris klokken 15.39 taget med 159 km/t. Han kørte også særdeles farligt, idet han overhalede højre om andre bilister og kørte med alt for kort afstand til de forankørende. Han står til en stor bøde, frakendelse af kørekortet og skal til en ny teori- og køreprøve.

Klokken 16.59 filmede politiets videobil en 27-årig bilist i en kassevogn, som havde en gennemsnitsfart på 125 km/t. Bilisten kørte desuden hasarderet, da han pludselig skiftede vognbane tre gange til fare og ulempe for de øvrige bilister. Den 27-årige bag rattet var påvirket af euforiserende stoffer, og han blev derfor sigtet for en lang række overtrædelser.

Endnu en narkobilist blev standset på Karlslunde Rasteplads klokken 20.47. Han var forinden blevet målt til at køre 135 km/t i gennemsnit ved Karlslunde. Den 26-årige fører var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for høj hastighed, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

jn

Publiceret 12 January 2021 10:19