Privatfoto.

Præsten er tavs som graven: Men politiet har fået over 30 nye tip om drabet på hans hustru Maria From Jakobsen

Retten i Hillerød har afgjort, at præsten Thomas Gotthard, der er sigtet for drab på hans hustru, fortsat skal være fængslet.

Det er fortsat ikke muligt for offentligheden at få et yderligere indblik i sagen mod præsten Thomas Gotthard, der er sigtet for at have dræbt sin hustru, psykologen Maria From Jacobsen. De har to børn sammen.

For ligesom ved forrige retsmøder valgte dommeren i Retten i Hillerød at lukke dørene ved mandagens retsmøde, hvor præsten fik forlænget sin fængsling til foreløbig 8. februar.

"Mistankegrundlaget er ikke svækket på baggrund af de seneste efterforskningsresultater," siger dommeren ifølge Ritzau.

Men inden pressen blev smidt ud, kunne journalisterne dog se Thomas Gotthard, der medvirkede i retsmødet via en videoforbindelse fra arresten.

Præsten er nu glatbarberet og har ikke længere fuldskæg som på det foto, politiet tog af ham efter anholdelsen. Han nægter sig skyldig. Og han nægter at udtale sig.

Samtidig med, at Retten i Hillerød har forlænget varetægtsfængslingen af den 44-årige Thomas Gotthard, er Nordsjællands Politi i gang med at gennemgå over 30 nye henvendelser i sagen, skriver Sn.dk..

Ifølge politiet var Thomas Gotthard på Frederikssund Genbrugsplads, Strandvangen 17 i Frederikssund, fredag den 6. november. Overvågningsbilleder viser, at han klokken 13.23 blandt andet bortskaffede en sækkevogn og en blå fodertønde, som han kørte til stedet i en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908.

"Vi har fået over 30 nye henvendelser fra borgere med tip om den blå fondertønde, sækkevognen, bilen eller Thomas. Det er vi glade for, og vi er i gang med at sortere og efterprøve de oplysninger, vi har fået. Men vi er stadig interesseret i at høre fra personer, der ved noget i sagen - selv det mindste. Som borger ved man ikke nødvendigvis, om de oplysninger man har, kan være en brik i puslespillet. Det kan politiet finde ud af," siger politikommissær Jakob Grell, der leder efterforskningen af sagen hos Nordsjællands Politi, til Sn.dk..

Thomas Gotthard har siddet fængslet siden 16. november. Hustruen, der er psykolog, har været forsvundet siden slutningen af oktober. Og selv om hun ikke er fundet, mener politiet, at hun er blevet dræbt. De har to børn sammen, som lige nu opholder sig hos mormor og morfar.

I første omgang var der tilsyneladende ikke mistanke om en drabssag.

Politiet udsendte i slutningen af oktober en efterlysning, da Maria From Jakobsen ifølge hendes mand havde forladt parrets hjem 26. oktober i nedtrykt sindstilstand og var forsvundet.

Men senere fik politiet mistanke om, at der var sket en forbrydelse, og tre uger senere blev hendes mand anholdt, fængslet og sigtet for drab.

Politiet har i sagen offentliggjort flere billeder af Thomas Gotthard, og torsdag efterspurgte politiet tip fra folk, som kan have set præsten med en blå fodertønde eller en grå sækkevogn fra 1. til 6. november.

Efterforskningen har nemlig vist, at Thomas Gotthard den 6. november klokken 13.23 - 11 dage efter at hustruen forsvandt - skilte sig af med en blå fodertønde og en grå sækkevogn på Frederikssund Genbrugsplads.

Tidligere har flere medier, som fik fat i retsbogen fra grundlovsforhøret, rapporteret, at præsten angiveligt skal have søgt på nettet om havdybde, olietønder, selvmord og forsvinden.

Det fremgik også af retsbogen, at politiet havde fundet store mængder kaustisk soda og saltsyre hos manden.

Præsten Thomas Gotthard nægter at udtale sig om sagen.

Personer, der har oplysninger i sagen, kan kontakte politiet på telefon 114.

Publiceret 12 January 2021 11:04